Atena, Școala de limba română, cultură și civilizație ”DACIA” și-a deschis porțile pentru al treilea an consecutiv

Bazar de Paște organizat de către Asociația Interculturală DACIA din Atena
March 22, 2018
O zi la Meteora, excursie organizată de către Asociația Dacia
November 6, 2018

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, la sediul Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA, a avut loc Festivitatea de Deschidere a Școlii de Limba Română, Cultură și Civilizație DACIA – anul școlar 2018-2019.

”Cu sprijinul MRP – Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, am pășit cu drag în cel de-al treilea an de funcționare. Ne bucurăm că putem oferi copiilor români oportunitatea de a învăța limba română, cultura și tradiția, istoria și geografia României, arta și civilizația, departe de țară.

Multumim de asemenea domnului Lucian Fătu, Ambasador al României în Republica Elenă (Ambasada Romaniei la Atena), care a răspuns afirmativ invitației noastre de a fi prezent alături de noi la acest eveniment, în cadrul căruia au fost premiați cinci elevi ai Școlii DACIA care au participat la concursul organizat de către MRP, 100 DE ESEURI PENTRU 100 DE ANI – REGUȘ SAMUEL, POPESCU SEVASTIANOS, GORJAN TEODORA, MUTU ADRIAN și MINTAR DENIS.

Mulțumim pentru slujba de binecuvântare, săvârșită de către părintele Sergiu ( Ludmila Toia-Rosca), Consiliului de Conducere al Asociației, cadrelor didactice, Ana Maria Chiriac, Cristina Pintilie, Stela Petromihelakis, Daniela Popescu, Antonela Αντωνέλα Τσιρακοπούλου, voluntarilor care se implică în buna desfășurare a activităților, Rodica Hapenciuc, Claudia Gorjan, Daniela Gromec, Oana Cercel, Mirela Eftime și mulți alții!

Dorim tuturor elevilor noștri să se simtă bine în şcoala noastră, să aibă curajul, perseverenţa şi tenacitatea de a nu ceda greutăţilor, iar reuşita să fie pentru ei sintagma de călăuză în toate situaţiile.

Sperăm să avem cu toţii un an şcolar cât mai bogat, cu rezultate de care să ne bucurăm, iar aceste rezultate înseamnă nu numai cunoaștere şi un comportament exemplar, ci şi bucuria de a veni la școala românească cu constiinţa că adunăm in minte şi in suflet, lucruri noi şi frumoase despre rădăcinile noastre, limba și tot ce înseamnă ROMÂNIA!

Dragi părinți, vă asigurăm că vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a răspunde nevoilor copiilor dumneavoastră. Vă rugăm sa fiți alături de noi să ne sprijiniți în realizarea unui adevărat parteneriat din care vor avea de câștigat copiii dumneavoastră. Vă rugăm să răspundeți chemărilor școlii, pentru că, fără o relație strânsă școală-familie este greu să reușim!

Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături!”

FOTO https://www.facebook.com/pg/asociatiaromanoelenadacia/photos/?tab=album&album_id=678499542526973&__xts__%5B0%5D=68.ARCa-DdSDUtcq7LvssGqgAqE5G6sZG0jvHNVmOVuj65lhabg0VDZBzdZcvTihPAhkTOh2_FWReLZlxO9wj8nejMTSWwyHnr7oIcVArgOchfyOfD2nwta1gN3oRJaBd3AlMJ_5XPGHMqIHpvMtMJPXYwtKUcp-v030c2RwqaVs1rVSpoQmZNv&__tn__=-UC-R