D-NA MINISTRU ANDREEA PASTIRNAC PREZENTA LA FESTIVITATEA DE DESCHIDERE A ANULUI SCOLAR 2017-2018

ANUNȚ IMPORTANT! Au început înscrierile la Școala de Limba Română DACIA din ATENA
September 5, 2017
“LA MULȚI  ANI, ROMÂNIA!”, spectacol dedicat Zilei Naționale a României, la Atena
November 2, 2017

Sâmbătă. 23 septembrie 2017, la  Școala de Limbă Română, Cultură și Civilizație, care funcționează în cadrul Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, a avut loc Festivitatea de Deschidere a anului școlar 2017-2018, eveniment care s-a desfășurat la sediul acesteia, strada Keiriadon 92, Petralona, Atena.

La eveniment am  fost onorati de participarea delegației  ministeriale  condusă de d-na Andreea Păstîrnac, ministrul pentru românii de pretutindeni,  alături de cei doi consilieri, Marius Sălceanu și Ionelia  Toarcă, permanent însoțită de  către domnul ambasador  Lucian Fătu și de d-na Anca Chisăliță, Atașat Cultural, precum și de  d-na Mariana Craciun-consul onorific în Patra.

.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire și binecuvântare a tuturor celor prezenți, de către preotul Sergiu Toia de la biserica Sfânta Cruce din Pireu. În continuare,  d-na  ministru a mulțumit pentru invitația de a fi prezentă la deschiderea anului școlar,  exprimându-și  susținerea  proiectului Școala de limbă română, cultură și civilizație,  prin care se  transmit   tinerelor generații, limba, cultura și tradițiile românești .  A prezentat detalii despre campania inițiată de MRP , Limba română, educație și comunicare, prin care elevii școlii noastre au primit suporturi de curs însoțite de CD-uri  pentru predarea interactivă a limbii române.

“Vă felicit pentru ceea ce faceti! Noi nu am putea să fim alături de dumneavoastră fără munca extraordinară pe care o depuneți. Le dorim copiilor care frecventează aceste cursuri mult succes și să ne vedem cu bine la serbarea de sfârșit de an!” a adaugat la final d-na ministru.

D-nul Lucian  Fătu, ambasador al României în Republica Elenă a prezentat urări de bine și succes consiliului, profesorilor și membrilor asociației,  felicitându- i  pentru efortul depus  in scopul  realizării  cu succes a activităților.

După festivitate; elevii au fost invitați in clase, au răsfoit manualele primite, au discutat cu profesorii și  au fost serviți cu produse de patiserie oferite de d-nul Mihai Dohotar, reprezentant al Patiseriei Carpathian Bakery.

Mulțumim Ministerului pentru Românii de Pretutindeni  pentru sprijinul acordat!

În perioada  22-25 septembrie 2017,  Andreea Păstârnac, ministru pentru românii de pretutindeni, a efectuat o vizită de lucru  la Atena, unde a participat la diferite evenimente ale Ambasadei  României în Republica Elenă, precum și la festivitățile prilejuite de deschiderea anului școlar la  asociațiile  românești în cadrul cărora se desfășoară cursuri de limba română, cursuri finanțate de către Ministerul Pentru Românii de Pretutindeni.