Elevi ai Școlii de Limba Română “DACIA” premiați la concursul organizat în cadrul PROIECTULUI INTERNAȚIONAL ,,EMINESCU-CULOARE ȘI CUVÂNT

Activitate dedicată Sărbătorilor Pascale, organizată în cadrul disciplinei ARTE VIZUALE ŞI ABILITĂŢI PRACTICE
April 2, 2017
Asociația Interculturală Româno-Elenă DACIA a participat la Festivalul Internațional “Colors of Pysanka” (Culorile ouălor de Paşte)
April 8, 2017

La secțiunile  CREAȚII PLASTICE/CREAȚII LITERARE din  cadrul PROIECTULUI INTERNAȚIONAL ,,EMINESCU-CULOARE ȘI CUVÂNT, elevi ai Scolii de Limba Română, Cultură și Civilizație  din cadrul  Asociaţiei Interculturale Româno-Elene  “DACIA”,  coordonati  de d-na  profesoară  Daniela Popescu,     au participat cu lucrări plastice și   au obținut diferite premii:

MOTAN GABRIELA- premiul I
PALAGHIA MELANI ALISIA-premiul I
PALAGHIA NIKOL AMELI -premiul I
RUSU VICTOR – premiul I
RUSU GABRIELA -premiul I
MUTU ADRIAN – premiul I
SULEIMEZ ALEXANDRA -premiul I
VASILIS PLATIS- premiul II
DIMA ANDREI-  premiul  II
POPESCU SEVASTIANOS – premiul III
Concursul  a vizat  aptitudinile plastice  ale elevilor în redarea operei eminesciene. Lucrările plastice  au fost  expuse la Biblioteca Județeană ,, G.T.Kirileanu” Piatra- Neamț. Toţi participanţii vor primi diplome cu locul obţinut.
Multumim elevilor pentru participarea la Proiectul educational- ,,Eminescu-culoare si cuvant”!
Îi felicitam pentru rezultatele obtinute si pentru lucrarile deosebite cu care au  participat!

Menționăm că Asociația Interculturală Româno- Elenă ,, DACIA”, participă  voluntar  la proiectul educațional cu participare internațională EMINESCU- CULOARE ȘI CUVÂNT, alaturi de Colegiul Tehnologic ,,Spiru Haret”- Piatra- Neamț- aplicant,   Inspectoratul Școlar Județean Neamț si Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”-Bălți.
Astfel, se urmăreste afirmarea, cunoaşterea şi stimularea potenţialului creator al copiilor din învăţământul preşcolar, primar. gimnazial și liceal prin: dezvoltarea, stimularea expresivităţii, creativităţii, cultivarea sensibilităţii artistice a copiilor; promovarea valorilor cultural- literare românești în spațiul național și internațional, descoperirea şi dezvoltarea aptitudinilor plastice și literare ;