Lecții de cusut pe etamină, pentru copii

Concurs pentru copii-“Dor de Eminescu”
January 15, 2018
Elevii Școlii DACIA din Atena au marcat Ziua Culturii Naționale
January 15, 2018

În scopul păstrării tradițiilor și meșteșugurilor românești departe de casă, la cererea elevilor și părinților care frecventează Scoala DACIA, duminică, 14 ianuarie 2018 s-a dat startul lecțiilor de cusut pe etamină, pentru copii.
Cursurile se vor desfășura în regim gratuit în cadrul activitătii “Artă și Abilități Practice, de două ori pe lună și sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.
Această nouă activitate din cadrul Școlii noastre are drept scop promovarea și conservarea valorilor tradiționale ale poporului român și reprezintă prima din șirul de activitati pe care le vom desfășura în acest domeniu.
Anunțăm că, odată la două luni, la sediul Școlii de limba română DACIA se va organiza o șezătoare, în cadrul căreia elevii alături de părinți pot admira prosoape tradiționale, covoare cusute la război, ii din diferite zone ale țării cu prezentarea provenientei și istoriei acestora.
Se va vorbi despre tehnicile de cusut învățate, se va croșeta, împleti, se va toarce lână, băieții vor realiza diferite obiecte tradiționale prin tehnica traforajului, vor împleti din foi de porumb, se vor asculta și interpreta poezii și povești transmise din generație în generație de la străbuni.
Școala de Limba Română, Cultura și Civilizație Dacia funcționează în cadrul Asociației Interculturale Româno-Elenă DACIA, cu sprijin de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

Vă așteptăm cu drag!