O zi la Meteora, excursie organizată de către Asociația Dacia

Atena, Școala de limba română, cultură și civilizație ”DACIA” și-a deschis porțile pentru al treilea an consecutiv
September 26, 2018
Ornamente de Crăciun realizate de elevii Școlii de Limba Română DACIA din Atena
December 10, 2018

Duminică, 04/11/2018, Asociația Interculturală Româno-Elenă DACIA a organizat o excursie de o zi la Meteora.

Asociația a reușit să unească peste  100 de români din Atena, copii și adulți, într-o frumoasă călătorie la mânăstririle sfinte  și satul Kalambaka.

Meteora, situata in campia Thesaliei, in apropiere de Kalambaka, intre muntii Koziakas si Antichassia, este unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos.

Exista in aceste locuri peste o mie de stanci foarte abrupte si foarte inalte, formate cu saizeci de milioane de ani in urma in asa numita perioada tertiara care, cu manastirile lor seculare in varf, ilustreaza parca simbolic calea dificila, dar frumoasa pe care trebuie sa o urmeze crestinul catre “Preainaltul Domn al boltilor ceresti”.

Traseul de la Kalambaka pana la manastiri este fermecator. In dreapta si stanga apar stanci inalte, salbatice. Dupa un parcurs incantator ajungi la Meteora, unul din cele mai frumoase locuri de pe pamant, iar ca fenomen natural, unicul din lume.

Asociația Dacia mulțumește   pentru încredere  coordonatorilor, tuturor participanților  la această acțiune!